Social Software internt i bedrifter !

16 10 2009

Det finnes utrolig mange flinke som skriver om markedsføring på nett, nettsamfunn, blogging osv. Det hele handler om å være tilstede ute hos kundene og ikke minst bli omtalt av kundene. Web 2.0 og sosiale medier har endret og kommer til å endre radikalt måten vi samhandler elekronisk. utbredelsen av sosiale medier har eksplodert ute på internett og facebook er blitt den store vinneren som det mest omtalte  samfunnet, paradoksalt nok så er det kun i senere tid at Facebook kan viste til positive økonmiske resultater (ting tar tid).

Hvorfor ta opp dette som tema ift sosiale medier i bedrifter – poenget er at alle har et eksternt fokus på om sosiale medier skal være lovlig å benytte i bedriften (eks. Facebook) samt samtidig om det skal satses aktivt på tilstedeværelse og markedføring i disse kanalene. Svært få har tatt innover seg og lagt til rette for det å ta ut potensiale i å benytte denne samhanlingsmetodikken internt i bedriften. Kan naturlig nok ha med at det å skjønne hele bildet ift måten å arbeide på er  noe som ikke endres over natten, metodikken er ikke lært opp og kulturen er ikke bygget.  Kulturbygging tar mange år og av og til generasjoner, men likevel så har vi gjennom teknologien klart å få halve den norske befolkningen til å få inn facebook i vokabularet. Til og med svigermoren min som aldrig har tatt i en PC har hørt om facebook og alt det «galne ungdommen bruker tiden på».

Kan den nye teknolgien i web 2.0 og arbeidsmetodikken gjennom sosiale medier gi selskapene et konkurransefortinn i fremtiden? Både ift ekstern deltakelse men ikke minst gjennom å implementere denne typen teknolgi og kultur internt i bedriften?

Did you know! er en fantastisk filmsnutt som illustrerer nettopp noen avdet jeg prøver å kommunisere gjennom denne bloggen. Se snutten og tenk de store tankene nettopp ift ditt nettverk og hvordan kunnskap skapes og tilegnes fremover……..

Har du ideer og erfaringer med å bygge denne typen kultur i din bedrift så hiv deg på og gi innspill.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: