social software – nye måter å samhandle på?

20 10 2009

De fleste bedrifter ønsker å legge til rette for samhandling og kunnskapsdeling i en eller annen grad. Samhandling på tvers av avdelinger, divisjoner og nasjonale grenser internt i samme selskap blir mer og mer vanlig gjennom prosjektarbeide og andre aktiviteter som skjer i bedriftene.

selv i 2009 skjer det meste av denne samhandlingen gjennom e-post som sendes til de som er innen samme prosjekt, styringsgrupper, referansegrupper osv. Mandater, statuser, rapporter osv sendes for godkjenning, gjennomlesning osv, det er ikke rart at e-post serverne blir fullere og fullere. Det verste tenkelige er når en ansatt slutter og noen må overta innholdet i postkassen slik at ma n kan få en viss oversikt over hva medarbeideren hadde av informasjon.

Det tyske selskapet T Systems Multimedia Solutions har laget tre fantastisk gode presentasjoner som tar oss gjennom de faktiske forholdene som illustrerer hvordan vi arbeider i dag, hvordan vi etterstreber å få kontroll på kunnskapen på feil måte og hvilke aktiviteter vi bør iverskette for å oppnå en transperent kunnskapsorganisasjon.

Sett av tid og la deg motivere  : )

Hva kan dere gjøre annerledes i deres selskap?

Reklamer

Handlinger

Informasjon

One response

20 10 2009
LarsFredrik

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på disse glimrende presentasjonene! Temaet disse presentasjonene tar opp har etter mitt skjønn blitt neglisjert for lenge. Å opprette en wiki eller en mikroblogg for en bedrift er det enkleste man kan gjøre. Å få det til å virke, altså få verktøyene til å gjøre arbeidet mer effektivt – det er den _egentlige_ utfordringen. Diskusjonen om sosiale medier og enterprise 2.0 bør i liten grad handle om verktøy. Menneskene er fortsatt det viktigste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: